воскресенье, 16 января 2011 г.

Родовое Вогнище Родной Проваславной Веры - разваливается ?

 
В одном из обсуждений группы "Вконтакте"   Рідновіри Київської Русі я увидел следующую информацию, думаю она будет не безынтересна всем родноверам. (стиль и орфография оригинала сохранена):



"Месяц назад состоялся внеочередной съезд попов ортодоксов РВ РПВ. Это было в Гусятинском районе Тернопильской области. Верховный Извращенец Родной Веры Батюшка Владимир Куровский покаялся перед спонсорами и обвинил своих последователей в том, что они не являются духовными людьми, а само РВ РПВ на самом деле является не религиозной, а общественной организацией. 90% инвестиций в коммерческий проект РПВ не окупились и главную вину Куровский положил на себя. "Я был не достаточно духовным и очень жадным" - сообщил он остаткам своей паствы, после чего и он, и его супруга Элла Вильгельмовна сняли с себя звания верховноных папы и мамы, и удалились в духовный декрет, где будут 9 месяцев молиться и поститься, но деньги обманутым не вернут. Исполняющим обязанности верховного батьки умершей РПВ был назначен (или избран) наш старый знакомый Роман-Богумир Николаев.

А вот что написал один из бывших, но прозревших последователей РеВе РеПеВе:

20 листопада 2010 року на сайті РВ РПВ з'явилося повідомлення «VIII Віче Православних Вогнищан». Повідомлення цікаве тим, що в ньому розкрито всю правду про проходимців-керманичів Рідної Православної Віри.
Спочатку з уст свідків про передісторію подій.
У один з днів квітня 2010 р. до с.Раштівці прибув з сімейним візитом В'ячеслав Куровський, батько Володимира Куровського. Умовно назвемо його для лаконічності “Татечком”. Приїзд був пов'язаний з черговим зверненням до нього “Верховного Волхва Володимира” (умовно назвемо його “Синочком”) про чергову матеріальну допомогу на розвиток його релігії.
Татечко пояснив Синочку, що “халява” закінчилася, годувати сім'ю Синочка він більше не збирається, його релігія — повна “фігня”, порожня імітація, і йому час братися за розум. Татечко сказав, що треба бути повністю тупим і недалекоглядним, щоб відмовитися від захисту дисертації по філософії через якісь дитячі ігри з його “божками”. Присутнім в той день в “скиті” було ніяково, бо свої претензії Татечко висловлював досить голосно і всі “брати і сестри” могли чути образливі для їхнього “Отця” (Синочка) звинувачення, що накипіли на душі у Татечка. «Ви добрі, щирі, відкриті люди, ви перспективні, але ви світські люди», - нібито ніжно сказав Татечко за матеріалами на сайті. Насправді і тон, і лексика були зовсім іншими.
Свої слова Татечко підтвердив діями, відмовивши Синочку у подальших субсидіях на його, як він сказав “божевільні проекти”. Тому Синочку (В.Куровському) довелося приймати непросте рішення. Піддавшись тиску, він вирішив ще раз проїхатися з випрошуванням грошей по колишніх спонсорах з надією врятувати скрутне фінансове становище своєї сім'ї, а для цього на 9 місяців довелося покинути всіх своїх “духовних братів і сестер” напризволяще. Та й соромно йому перед “братами і сестрами” (можливо)...
На “Вічі” 20 листопада було розіграно драматичний спектакль з тимчасовим відходом для “жертовного самовдосконалення”, який розчулив присутніх на ньому екзальтованих дівчат, вичавивши з них щирі сльози.
Виступаючи з цієї нагоди, новий тимчасовий керманич РВ РПВ Межимир-Богумир-Роман Миколаїв заявив: “Час пустопорожньої балаканини безслідно минув для вогнищан, блефу і бутафорії більше не буде”. От тобі і на! Ми думали, що вони раніше будували конфесію, а вони, виявляється, займалися “пустопорожньою балаканиною”, “блефом” і “бутафорією”. А чого ж раніше нам брехали? Весь час розповідали про “потужну розбудову конфесії”. А тепер нарешті викрили самі себе? Думаю, що всім людям із здоровим глуздом вже два роки тому стало зрозуміло, що РВ РПВ — це “пустопорожня балаканина”, “блеф” і “бутафорія”. А вони це зрозуміли лише зараз? У них що, розумова відсталість? Чи запаморочення від марнославства? Чи вони просто весь час знали, чим займаються, а нам, своїм послідовникам, нахабно брехали? А може, Межимир вважає, що сказане ним стосується лише “Верховного”, а він - “у шоколаді”.
Вилізли й інші брехні. Так, “Верховний” сказав, що проблемою є: “...відсутність справжнього служіння, ставлення до Родового Вогнища як до громадської організації, а не духовного об’єднання”. Невже лише зараз це зрозумів? Тоді недоумок! А може, знав раніше і мовчав? Тоді брехун. Чи брехун, чи недоумок? Не знаю...
Як виявилося з виступів на Вічі, чи не єдиним досягненням є успішна підписка на Московщини російськомовної газети “Вера Предков”. Ще йшлося про якихось 5 га землі для храму, про місце розміщення яких нічого не було сказано під приводом того, що це “таємна інформація”. Стандартний хід для брехливого “Верховного”, щоб підняти свій підбитий авторитет неіснуючими досягненнями.
З матеріалів на сайті РВ РПВ: “Верховний Волхв Володимир підтвердив, що дотепер Родове Вогнище РПВ не стало по справжньому духовним об’єднанням і залишається організацією громадською». Як тепер зрозуміло, РВ РПВ завжди було фальшивим і бездуховним. Тепер самі про це сказали.
Далі “Верховний” продовжив: “Газети, книги, фільми, як і раніше створюються на 90% за рахунок коштів Духовних провідників, Громади не змогли налагодити реєстрацію рідновірів в поселенні, упорядкувати фінансову звітність тощо. Усе це підтверджує, що більшість православних рідновірів та Громад продовжують жити матеріальним життям і духовні потреби поки-що не стали первнем їхніх устремлінь». Тобто, нам говорять практично прямим текстом, що головна проблема — немає “бабла”! Ну не хочуть “матеріальні” рідноправославні годувати “божественних” пройдисвітів! А у Татечка гроші закінчилися... А може, і не закінчилися, але стало йому шкода на дурниці викидати... Все ж таки Синочок вже немаленький і на свої дурнуваті ігри нехай сам собі заробляє!
І тут на “Верховного” накотила хвиля самобічування, і його понесло (з того ж матеріалу на сайті РВ РПВ): “Я звернувся до Кола Волхвів з проханням звільнити мене із займаної посади, - пояснив отець Володимир. - Я маю попрацювати над собою, над своїм духовним станом, адже те, що ми маємо зовні – є відображенням нашого внутрішнього стану. Стан всякої духовної організації є відображенням стану її Духовних провідників. Можливо, в мені недостатньо віри, я не достатньо жертовний...». Зовні, як вже зазначав Межимир-Богумир-Роман Миколаїв, є “пустопорожня балаканина”, “блеф” і “бутафорія”. Нарешті “Верховний” здогадався, що і всередині нього те ж саме! Про це сотні людей кажуть вже не перший рік! І він цього чомусь раніше не бачив, але, слава Сварогу, нарешті зрозумів!
І що ж тепер ми, заведені ним на манівці рідновіри, будемо тепер робити з цим блазнем? Як нам тепер пояснити своїм близьким, друзям, родичам, що, виявляється, ми пішли за людиною, яка балакає пусте, блефує та виставляє на показ бутафорію? Ми ж тепер всі у лайні!
А далі у повідомленні про Віче ще цікавіше: “Батько Володимир пояснив, що це рішення є також настановою та благословенням Волхвів-Радетелів, безпосередньо його Духовного вчителя – волхва В’ячеслава Куровського”. Тобто, Синочок, який брехав нам і заманив нас за собою брехливими обіцянками, зараз сором'язливо каже: “Мені Татечко наказав “зіскочити”! Отаке — достатньо було Татечкового “шикання”, щоб Синочок всіх нас “кинув”!
А далі знову самобичування: “...наше призначення чи бажання нашого его, ми прагнемо справжнього духовного життя чи симуляції діяльності і обрядовір’я, для нас важливіше покликання з вище чи мирське благо». Яке нахабство! Виявляється досі, всі ці роки була “симуляція діяльності”! Ото ми попали... Треба ж було з цим негідником зв'язатися!
А далі Межимир-Богумир-Роман Миколаїв ще й до такого договорився: «Або через 9 місяців Волхви-Радетелі нас благословлять, щоб ми знову стали таємною скупою волхвів, бо віруючими ми бути не можемо, але я знаю, що того не буде». Тобто, якщо “Верховному” відкриється його неспроможність далі розбудовувати РВ РПВ, то він і його “соратники” остаточно “кинуть” всіх “братів і сестер” і знову підуть у підпілля, як після хрещення? Цікаво, знову на 1000 років чи трохи менше? А може, й добре це? Хай собі йдуть...
Наприкінці статті про Віче на сайті описані сльози і соплі присутніх, замилуваних таким зухвалим нахабством цієї брехливої шайки аферистів. Але що ж? Що заслужили, те і маємо..."


Вот такие вот дела... 

Комментариев нет:

Отправить комментарий